Menu
0
Ma-Do en Za 09.00-17.00u Vr 09.00u-20.00u
Voorraad producten binnen 24u verzonden
Klantenservice: 0595-442974
25Jan2022
Doodaas Vissen

Doodaas Vissen

Door: alfredReacties: 0

Wat is Doodaas Vissen

Doodaas vissen is een bewezen techniek om de grotere snoeken te vangen.

Deze techniek is een statische visserij waarbij meerdere manieren van montage mogelijk zijn, zowel met een dobber alsmede met de karper techniek.

Deze manier van vissen is uitermate geschikt voor in de winter omdat de snoek dan trager beweegt en wij hem met doodaas willen verleiden tot een lekkere hap.

 

Waarmee doodaas vissen

 

Om te beginnen heb je natuurlijk een hengel nodig. Er zijn speciale doodaas hengels op de markt. Deze lijken heel erg op de bestaande karperhengels alleen zit het verschil in de topactie.

Bij een karperhengel is de hele hengel parabolisch en bij een doodaas hengel zit in de top meer actie, hierdoor kan beter de haak gezet worden bij een aanbeet.

Voor de lichtere doodaas visserij op kleiner water en kortere afstanden kun je uit de voeten met een hengel van 3.30 of 3.60 meter in de 2,5 tot 2,75 lbs. klasse en voor het doodaas vissen op groter water, langere afstanden en grote aasvissen is een hengel in de 3,00 tot 3,25 lbs. klasse beter op zijn plaats.

Op de hengel moet natuurlijk een molen die wel van een iets betere kwaliteit is aangezien er veel krachten op kunnen komen, we adviseren dan toch een 4000 of 5000 molen. 

Mocht je willen vissen met swingers dan is het wel van belang dat de molen een baitrunner heeft, voor alle andere technieken is een goede slib zeker noodzakelijk. Hierbij kun je denken aan de molens van de merken Penn, Abu Garcia of Mitchell.

Wanneer je vist met een dobber heb je eigenlijk niet meer nodig dan een schepnet (liefst met rubber coating), onthaak-tang en een onthaak-mat.

Natuurlijk hebben we ook een complete start set waarmee je zo naar de waterkant kan rennen en je eerste snoek aan de haak kan slaan.

 

Montage doodaas vissen

Zo nu heb je het materiaal klaar voor gebruik en gaan we het hebben over de montage soorten .

1.   Op de hoofdlijn komt een runrig, waarin het lood gehangen wordt. De keuze voor een runrig is simpel; zo voelt de snoek nagenoeg geen weerstand van het lood als deze het aas neemt, maar een kogellood of wartellood direct op de hoofdlijn voldoet ook perfect. Hieronder uiteraard weer een rubber kraal en daaronder de speld. Het gewicht van het lood hangt af van de stroming en de afstand waarop gevist wordt. Minimaal 20 gram en maximaal ongeveer 50 gram.

 

      2. Het beste is om de aasvis net voor de rugvin in de rug te prikken. De snoek valt prooien meestal van de zijkant aan en je kan bij een aanbeet direct de haak zetten. Daarnaast hangt de aasvis op deze manier het meest natuurlijk in het water. Zo krijgt de snoek minder argwaan en zal hij het doodaas nog eerder grijpen. Zet de dobber bij voorkeur zo diep dat de aasvis 20-40 centimeter boven de bodem van het viswater hangt. Dat levert bij deze vorm van doodaas snoek vissen de meeste aanbeten op. In de onderstaande afbeelding zie je deze montage.

Wat voor doodaas

Het meest natuurlijke aas voor het doodaas vissen zijn voorns, deze kunnen in verschillende formaten worden ingezet. Ook zijn kolblei, brasempjes en spiering zeer populair om mee te doodaas vissen op snoek. Naast dit natuurlijke aas wordt er erg veel met zout water vis op snoek en snoekbaars gevist. Veel soorten zeevis zijn een erg goed aas voor grote snoek. Makreel, sardien en spiering zijn prima aasvissen die vol oliën zitten, deze olie is lichter dan water en zorgt dus voor een goede verspreiding van de geur. Vooral wanneer je in dieper water vist kan de geurwolk passerende roofvis naar de bodem lokken.

 

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.