Menu
0
Ma-Do en Za 09.00-17.00u Vr 09.00u-20.00u
Voorraad producten binnen 24u verzonden
Klantenservice: 0595-442974
07Jul2023
Een Gids voor Verschillende Soorten Schepnetten in de Hengelsport

Een Gids voor Verschillende Soorten Schepnetten in de Hengelsport

Door: AlfredReacties: 0

De Kunst van de Keuze: Een Gids voor Verschillende Soorten Schepnetten in de Hengelsport

Het is een kalm moment aan de oever van de rivier. Je voelt de aanbeet van een vis aan je hengel en de strijd begint. Na een opwindend gevecht tussen de mens en de natuur, komt het moment dat je je vangst aan land moet brengen. Hier komt een essentieel onderdeel van de hengelsport aan bod: het schepnet. Of je nu een ervaren visser bent of net begint met deze prachtige hobby, het kiezen van het juiste schepnet kan een enorm verschil maken. In deze blog gaan we verschillende soorten schepnetten voor de hengelsport onder de loep nemen.

  1. Klassieke schepnetten

Klassieke schepnetten, vaak gemaakt van nylon of polyester, zijn een standaardkeuze voor de casual visser. Deze netten hebben een ronde of ovale vorm, met een lange steel die helpt bij het landen van de vis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en dieptes, waardoor ze veelzijdig genoeg zijn voor verschillende soorten vis.

  1. Schepnetten met Rubberen Maas

Schepnetten met rubberen maas zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vooral onder catch-and-release vissers. Deze netten zijn ontworpen om de schade aan de schubben, vinnen en slijmlaag van de vis te minimaliseren. Dit maakt ze ideaal voor het veilig en verantwoord terugzetten van de vis in het water na het vangen. Ook is het gemak van het eruit halen van je haak veel prettiger bij een rubberen net, de weerhaak trekt zichzelf niet vast. Dit is een groot voordeel tegen over het nylon net.

  1. Telescopische Schepnetten

Deze schepnetten hebben uitschuifbare stelen die kunnen worden aangepast aan de omstandigheden of aan de grootte van de vis. Ze zijn bijzonder handig voor vissers die vanaf de kant vissen, waar het bereik een cruciale factor kan zijn.

  1. Bootnetten

Bootnetten zijn ontworpen voor het vissen vanuit een boot. Ze hebben vaak een kortere handgreep dan traditionele schepnetten, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn in een beperkte ruimte. Sommige bootnetten hebben ook een platte voorkant, waardoor het gemakkelijker is om de vis uit het water te halen.

  1. Karperschepnetten

Deze schepnetten zijn specifiek ontworpen voor het vangen van karper, een grote en krachtige vissoort. Karperschepnetten hebben meestal een groot en diep net om deze indrukwekkende vissen veilig te kunnen landen. Ze zijn vaak gemaakt van visvriendelijke materialen om de kans op verwondingen te minimaliseren.

Bij de keuze van een schepnet is het belangrijk om rekening te houden met de soorten vis die je wilt vangen, je visomgeving en persoonlijke voorkeuren. Elk net heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Hoewel het essentieel is om een schepnet te hebben dat groot genoeg is voor je vangst, is het even belangrijk om ervoor te zorgen dat het net licht genoeg is om comfortabel te hanteren. Denk ook aan de duurzaamheid, het gemak van onderhoud en de impact op de vis.

Voor alle schepnetten geld ook het gemak van een clip on steel. Loop je veel dan wil je graag dat je net makkelijk met je mee beweegt. Dit kan door clip on toevoeging. Een magneet die makkelijk los en vast klikt of zelfs een opvouwbaar net bied mogelijkheden om het mee nemen van je net nog net wat comfortabeler te maken.

 

Het juiste schepnet kan de ervaring van je visdag aanzienlijk verbeteren. Het maakt niet alleen het landen van je vangst gemakkelijker, maar draagt ook bij aan het welzijn van de vispopulatie. We hopen dat deze gids je helpt bij het maken van je keuze. Gelukkig vissen!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.