Menu
0
Ma-Do en Za 09.00-17.00u Vr 09.00u-20.00u
Voorraad producten binnen 24u verzonden
Klantenservice: 0595-442974
28Jan2022
 De Kunst van het Feedervissen: Een Omvattende Handleiding

De Kunst van het Feedervissen: Een Omvattende Handleiding

Door: marjoleinReacties: 0

De Kunst van het Feedervissen: Een Omvattende Handleiding

Feedervissen, ook wel bekend als vissen met de Winckle Picker, is een populaire vistechniek. De lengte van de hengel en het werpgewicht zijn hierbij van cruciaal belang.

Definiëren van Feedervissen

Bij feedervissen wordt er gebruik gemaakt van voerkorven, die je vult met je favoriete voermengsel. Door consequent op dezelfde plaats te voeren, creëer je een "restaurantje op het water" voor de vissen, wat de kans op vangst vergroot. Met een feederhengel kun je verder werpen, wat meer visplekken toegankelijk maakt. Het is ook een techniek die vaak toegepast wordt bij strandvisserij, alhoewel het materiaal daarvoor sterker moet zijn.

De Uitrusting: Wat heb je nodig voor Feedervissen?

De Feedervishengel

Bij het kiezen van een feederhengel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Kies bijvoorbeeld voor een langere hengel met een goede "ruggengraat" voor grotere afstanden en sterk stromend water. Met een strakkere blank kun je secuurder en verder werpen. Een zachtere blank zorgt voor meer gevoel tijdens het drillen.

Het is ook belangrijk om de lengte van je hengel af te stemmen op de visafstand. Voor kortere afstanden, tot 25 meter, is een korte feederhengel van 2.70 meter voldoende. Voor langere afstanden kan een hengel van 4 meter of langer nodig zijn. Een feederhengel is meestal uitgerust met twee of meer toppen, zodat je de actie en gevoeligheid van de top kunt aanpassen.

De Molen

Een middelmaat molen, variërend van 2000 tot 5000, is geschikt voor feedervissen. Kies bij voorkeur voor een molen met een hoge gear ratio, aangezien dit zorgt voor een hoge inhaalsnelheid.

De Lijn

De keuze van de vislijn kan sterk variëren, maar nylon lijn is een goede keuze vanwege de rek die erin zit. Dit kan voordeliger zijn voor de vis, omdat je het lipje van de vis niet direct kapot trekt bij het aanslaan. Als je kiest voor gevlochten lijn, gebruik dan een voorslag.

Korven en Onderlijnen

Er zijn veel verschillende soorten voerkorven en onderlijnen beschikbaar. Je kunt deze zelf knopen, maar er zijn ook voorgeknoopte onderlijnen beschikbaar. De keuze voor lijn of haaksoort en maat hangt af van de visomstandigheden.

Feedermontage

Een goede montage van de hengel, de molen en de lijn is essentieel voor succesvol feedervissen. Je kunt hiervoor zelf een dubbele lijn maken of een hoek afhouder gebruiken, maar er zijn ook kant-en-klare feederlinks verkrijgbaar.

Voer en Aas

Goed voer en aas zijn van groot belang bij het feedervissen. De keuze hiervoor kan afhangen van waar en op welke soort vis je vist.

Nu ben je uitgerust met de kennis die je nodig hebt voor een succesvolle feedervissessie. Geniet van de rust en het plezier dat deze manier van vissen je kan brengen!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.