Menu
0
Ma-Do en Za 09.00-17.00u Vr 09.00u-20.00u
Voorraad producten binnen 24u verzonden
Klantenservice: 0595-442974
14Jun2023
Baars vissen ,Hoe doe je dat?

Baars vissen ,Hoe doe je dat?

Door: AlfredReacties: 0

Het vangen van baars kan een uitdaging zijn, maar het is ook een van de meest lonende aspecten van de hengelsport. Hier zijn enkele stappen en tips om je te helpen bij het vangen van baars:

1. Ken je vis: Baarzen zijn schoolvissen en worden vaak aangetroffen in gebieden met veel structuur, zoals ondergedompelde bomen, rietbedden, en kades. Ze zijn roofvissen en voeden zich met een verscheidenheid aan prooien, waaronder kleinere vissen, insecten en kreeftachtigen.

2. Materiaalkeuze: Voor baarsvissen zijn lichtere hengels en lijnen vaak de beste keuze. Een hengel van 1,80 tot 2,40 meter lang met een werpgewicht van 5 tot 15 gram is meestal voldoende. Een gevlochten lijn van 0.6mm tot 0.8mm geeft je voldoende kracht om met een flinke baars te vechten zonder dat je de gevoeligheid verliest om een beet te voelen.

3. Het juiste aas: Baarzen kunnen worden gevangen met dood aas, kunstaas of zelfs vliegen. Levend aas zoals wormen, maden of kleine dode visjes kunnen zeer effectief zijn. Kunstmatige opties kunnen variëren van spinners en pluggen tot zacht kunstaas. Het is het beste om verschillende soorten aas te proberen en te zien welke het beste werkt in jouw specifieke situatie.

4. Techniek: Baarsvissen vereist een zekere mate van finesse. Je moet je aas dicht bij de schuilplaatsen van de baars kunnen werpen zonder ze te laten schrikken. Probeer je aas langzaam binnen te halen, met af en toe een rukje om het aas levensecht te laten lijken.

5. Beste tijden: Baarzen zijn het meest actief tijdens de vroege ochtend en late namiddag. Ze zijn echter ook nachtpredators en kunnen vaak worden gevangen als de nacht valt.

6. Veiligheid en conservatie: Zorg ervoor dat je de lokale regelgeving kent en respecteert met betrekking tot het vangen van baarzen. Veel plaatsen hebben maat-limieten om de populatie gezond te houden. Het kan ook een goede praktijk zijn om de 'catch and release' methode toe te passen, vooral bij grotere exemplaren, die vaak de belangrijkste broeders zijn.

Baarsvissen kan een enorm plezierige en lonende hobby zijn. Met een beetje kennis en geduld kun je deze prachtige sportvissen vangen. Veel geluk!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.